Det kan være lidt svært at opgive det præcise beløb, som man kan spare ved at have et jordvarmeanlæg som energikilde, da der er flere faktorer, som påvirker dette.

spar pengeJordvarmen leveres af solen og koster derfor ingen penge. Derimod kræver omdannelsen af den sparsomme varme i jorden energi i form af el. Elprisen påvirker derfor besparelsen, da varmepumpen kræver strøm for at køre. Men et jordvarmeanlæg skaber mere energi end en varmepumpe forbruger, typisk fem gange så meget, og dermed sikres en besparelse til ejeren.

Effekten af et jordvarmeanlæg kan ændre sig, hvis temperaturen i jorden falder meget, eller hvis forbruget af varme inde i huset stiger meget. Besparelse set i forhold til den nuværende energikilde i huset skal også indregnes. Et oliefyr er afhængig af olieprisen, mens et naturgasanlæg er påvirket af gasprisen. Hvad er den nuværende varmeudgift? Og hvad koster vedligeholdelse af udstyret?

Hvis man allerede har elvarme, er der en stor gevinst at hente på el. Men startomkostningerne her er større end efter olie- eller gasopvarmning, da der også skal installeres radiatorer eller lægges gulvvarme med slanger ind i boligen. Læs mere evt. mere om jordvarme priser.

For et jordvarmeanlæg gælder det, at anlægget skal ses efter af en autoriseret installatør en gang om året.

Fjernvarme er også et alternativ, som skal vurderes. Er der mulighed for tilslutning, og er prisen for fjernvarmen rimelig, kan det måske bedre betale sig. Det giver en leveringssikkerhed, men også en usikkerhed i form at prisstigninger.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *