fordel ved jordvarmeEr du opmærksom på miljøvenlige energiløsninger, så er du helt sikkert hørt om jordvarme, som er en god investering, det gælder i forhold til miljøet, men så sandelig også rent økonomisk.

Står du og er i tvivl om du skal investere i et jordvarmeanlæg, så kan denne artikel hjælpe dig på vej mod den rigtige beslutning. Folk der typisk er interesseret i jordvarme bor i områder hvor det ikke er muligt at få fjernvarme eller gas. De benytter derfor typisk et oliefyr, pillefyr eller lignende, hvor der løbende kan være opgaver der skal laves, det er ikke tilfaldet med jordvarme, som kun kræver et årligt eftersyn.

Økonomiske fordele

Jordvarme kan i gennemsnit give en besparelse på cirka 50 % af omkostningerne til opvarmning af huset og det varme vand i hanerne, dog har denne besparlese været faldende i den senere tid, da oliepriserne har raslet ned, og der er ikke udsigt til at de stiger foreløbig. Tidligere var tilbagebetalingstiden ca. 10 år hvis man skiftede fra et oliefyr, men det tal er højere i dag, pga. de faldende oliepriser. Med en lang levetid er det stadigvæk en fornuftig investering, selve jordvarmepumpen kan holde minimum 20 år og slangerne det dobbelte, så selv om tilbagebetalingstiden er blevet lidt længere, så kan et skifte anbefales. Desuden ved man hvad prisen for opvarmning vil være fremadrettet, hvor man med andre løsninger ikke kan vide hvad ens udgifter til opvarmning ender på.

Det er værd at notere sig at i forbindelse med nybyg er merprisen for et jordvarmeanlæg ikke særlig høj, da der typisk vil være gravemaskiner på byggepladsen, og det gør det nemt at ligge slangerne i jorden.

Fordele i forhold til miljøet

Et jordvarmeanlæg giver en stor Co2-besparelse, og er dermed en grøn miljørigtig energiform. For en gennemsnitlig 2 personeres husstand vil deres CO2 udslip ligge på ca 15 ton Co2 om året, men ved et skifte til jordvarme kan det reduceres med 60-75 %, hvilket er meget. Derfor mener vi her på www.jordvarmeanlaeg.dk at det er dumt ikke skifte sit fyr ud med jordvarme, dadet er godt for miljøet og pengepungen samtidig.

Jordens varme er en ressource, som er konstant, og dermed er der mulighed for at udnytte den. Jordvarme er ikke afhængig af, om solen skinner – og ej heller af om vinden blæser ligesom andre miljøvenlige investering som sol- og vindenergi.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *